Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Afganistan’da sel: 150 ölü, 114 yaralı

Afganistan’da sel: 150 ölü, 114 yaralı


Afganistan'ın Baghlan ve Takhar vilayetlerinde meydana gelen şiddetli yağışlar sonucu sel felaketi yaşandı.

Afganistan’da sel: 150 ölü, 114 yaralı

Bu felaket sonucunda 150 kişi hayatını kaybetti ve 114 kişi yaralandı.

Baghlan Vali Yardımcısı Molla Alam Majidi, selin etkilediği bölgeleri ve kayıpların sayısını açıkladı. Baghlan vilayetindeki Gozargah-e-Noor, Jelgah, Nahrin, Dushi, Baghlan-e-Markazi, Dahna-e-Ghori, Tala-o-Barfak ve Barka bölgelerinde ani sel nedeniyle 130 kişi hayatını kaybetti, 100 kişi yaralandı. Barka ve Baghlan-e-Markazi bölgelerinin felaketten en çok etkilenen bölgeler olduğu belirtildi. Vali Yardımcısı Majidi, ölü sayısının artmasının beklendiğini ifade etti.

Takhar Afet Yönetimi Başkanı Ahmad Sir Sajid ise Takhar vilayetindeki Namak Ab, Ishkamish, Farkhar ve Kafgan bölgelerinde 20 kişinin öldüğünü ve 14 kişinin yaralandığını aktardı. Sel felaketi aynı zamanda 300 evin yanı sıra elektrik ve iletişim altyapısında da ciddi hasarlara yol açtı.

Uluslararası Göç Örgütü'ne (IOM) dayanan bir haberde ise Baghlan vilayetinde 200'den fazla kişinin hayatını kaybettiği ve binlerce evin yıkıldığı veya hasar gördüğü belirtildi.

Afganistan, sera gazı emisyonlarından sadece yüzde 0.06'sından sorumlu olmasına rağmen iklim değişikliğinde en fazla risk altında olan ülkeler arasında altıncı sırada yer alıyor. Ülkenin yoksulluk oranı yüksek olup, nüfusun yarısı yoksulluk sınırının altında yaşıyor ve 15 milyon kişi gıda güvensizliğiyle karşı karşıya bulunuyor.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi