Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Adıyamanlı öğrenciler Geleceğin Mühendisleri yarışmasında ödül aldı

Adıyamanlı öğrenciler Geleceğin Mühendisleri yarışmasında ödül aldı


Adıyaman Üniversitesi, "Geleceğin Mühendisleri Tasarımlarını Yarıştırıyor Proje Yarışması"nda başarılı bir performans sergileyerek önemli bir başarı elde etti.

Adıyamanlı öğrenciler Geleceğin Mühendisleri yarışmasında ödül aldı

 Yarışma, Tubitak, Fırat Üniversitesi, Elazığ İl Özel İdaresi, Hefiad ve Elazığ Valiliği tarafından desteklenen bir etkinlik olarak Elazığ Bilim Merkezi'nde düzenlendi.

Proje yarışmasında 9 üniversite arasından 70 proje yarıştı. Mühendislik, Bilgi İşlem Teknolojileri, Teknoloji Bilimleri, Eğitim Teknolojileri, Nanoteknoloji ve Biyoteknoloji alanlarında çeşitli temalarda projeler sunuldu. Adıyaman Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünden İrem Yakşan ve Hatice Öztürk, "Endüstriyel Kumaş Kalite Kontrolü için Yapay Zeka Temelli Hata Tespit Sistemi" projesiyle yarışmada ödül almaya hak kazandı. Projenin danışmanları ise Dr. Öğr. Üyesi Ferdi Doğan ve Dr. Öğr. Üyesi Saadin Oyucu oldu.

Adıyaman Üniversitesi'nin projesi, diğer 9 üniversite arasında dereceye girerek büyük bir başarı elde etti. Dereceye giren projeye katılan öğrencilere para ödülü verildi. Bu başarı, Adıyaman Üniversitesi'nin mühendislik öğrencilerinin yeteneklerini ve yenilikçi projelerini sergileme konusundaki başarısını göstermektedir.

Muhabir : İrfan Üstün
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi