Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Adige Devlet Üniversitesi ile akademik işbirliği protokolü imzalandı

Adige Devlet Üniversitesi ile akademik işbirliği protokolü imzalandı


Düzce Üniversitesi, Çerkez Dili ve Kültürü Günleri Etkinliği'nin 10. Yıl Kutlaması kapsamında Adige Devlet Üniversitesi ile akademik iş birliği protokolü imzalamıştır.

Adige Devlet Üniversitesi ile akademik işbirliği protokolü imzalandı

Protokolün amacı, her iki üniversite arasında akademik, kültürel ve sosyal iş birliği sağlamak ve karşılıklı anlayışı güçlendirmektir.

Protokol imzalanırken Düzce Üniversitesi adına Rektör Prof. Dr. Nedim Sözbir, Adige Devlet Üniversitesi adına ise konuk Rektör Prof. Dr. Davud Mamiy tarafından imzalanmıştır. Protokol, akademik ve idari personel hareketliliği, öğrenci değişimi, öğrenci yerleştirme ve tez araştırması alanlarında iş birliğini güçlendirmeyi, ortak araştırma projeleri yürütmeyi, ders verme, sempozyum, kongre, konferans gibi sosyal, kültürel ve bilimsel toplantılar düzenlemeyi, akademik danışma ve materyal değişimi yapmayı, yüksek lisans ve doktora programlarında ders veren akademik personelin hareketliliğini ve lisansüstü öğrenci değişimini teşvik etmeyi içermektedir. Bu şekilde birçok alanda iş birliği çalışmaları gerçekleştirilecektir.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi