Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Adana'da iki haftada 6 kişi boğulunca mahalleli kendi "Cankurtaran" ekibini kurdu

Adana'da iki haftada 6 kişi boğulunca mahalleli kendi "Cankurtaran" ekibini kurdu


Adana'da Haziran ayında rekor seviyede sıcaklar yaşanırken, serinlemek amacıyla sulama kanallarına giren altı kişi boğulunca, Ziyapaşa Mahallesi sakinleri kendi "Cankurtaran" ekibini kurdu.

Adana'da iki haftada 6 kişi boğulunca mahalleli kendi

Mahalledeki altı sertifikalı cankurtaran, sulama kanallarında kurtarma tatbikatı gerçekleştirerek mahalleliyi bilinçlendirdi. Ziyapaşa Mahallesi'ndeki bu girişim, mahalle sakinlerini korumak ve bilinçlendirmek için bir adım attı. Cankurtaran ekibi, sulama kanallarında serinlemeye girenleri uyararak ve gerektiğinde kurtararak mahalle sakinlerinin güvenliğini sağlıyor.

21 yaşındaki Volkan Toprak, "Mahallemizin yanındaki kanalda henüz boğulma vakası yaşanmadı, çünkü arkadaşlarımız sürekli uyarıyor ve yardımcı oluyor. Ancak, kanalların güvenliğini sağlamak için Adana Büyükşehir Belediyesi'nden destek bekliyoruz. Merkez Park gibi yerlerde görev yapan bekçilerin, kanalların belli bölgelerinde güvenliği sağlayabileceklerini düşünüyoruz. Kanalların bazı yerlerinde demirler eksik, bu da tehlikeli durumlar yaratabilir. Belediyeden destek alarak bu duruma çözüm bulabiliriz" şeklinde konuştu.

Sulama kanallarının Adana'da popüler bir serinleme noktası olduğunu belirten Toprak, sıcak havalarda havuz eksikliği nedeniyle insanların bu kanallara yöneldiğini dile getirdi. Cankurtaran ekibi, sulama kanallarında yüzenleri uyararak ve gerektiğinde yardım ederek mahalle sakinlerini bilinçlendiriyor.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi