Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Adalet Bakanı Tunç: “Milletimiz tüm dünyaya bir kez daha demokrasi dersi vermiştir”

Adalet Bakanı Tunç: “Milletimiz tüm dünyaya bir kez daha demokrasi dersi vermiştir”


Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü vesilesiyle yaptığı paylaşımda, hain darbe girişiminin 8. yıl dönümünde, Türk milletinin demokrasiye olan bağlılığını vurguladı.

Adalet Bakanı Tunç: “Milletimiz tüm dünyaya bir kez daha demokrasi dersi vermiştir”

Tunç, sosyal medya hesabından yayımladığı mesajda, 15 Temmuz hain darbe girişimini ve tüm darbeleri lanetlediğini belirtti. Aziz şehitleri rahmetle anarken, gazilere şükranlarını sundu.

Tunç, 15 Temmuz 2016'da gerçekleşen hain darbe girişiminin millet için bir dönüm noktası olduğunu ifade etti. Vesayetçi zihniyetin, anayasal düzeni ve milli iradeyi yok etmek amacıyla FETÖ aracılığıyla girişimde bulunduğunu belirtti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla meydanlara çıkan milletin, vatan ve bayrak aşkıyla yeni bir kahramanlık destanı yazdığını söyledi. Tunç, "Hainlerin karşısında dimdik duran milletimiz, onurlu mücadelesiyle tüm dünyaya bir kez daha demokrasi dersi vermiştir," dedi.

Darbe girişiminin önlenmesinde bağımsız yargının önemine dikkat çeken Tunç, Cumhuriyet başsavcılıklarının darbe girişiminin ilk anından itibaren soruşturmalar başlattığını ve darbeciler hakkında gözaltı ve tutuklama kararları verdiğini belirtti. Tunç, yargı mensuplarının gösterdiği kahramanlığın, geçmişteki darbelerde cuntacıları destekleyen vesayetçi yargı anlayışının sona erdiğinin en önemli göstergesi olduğunu vurguladı.

Tunç, 15 Temmuz ile birlikte Türkiye'de darbeler döneminin kapandığını ve geleceğe birlik, kardeşlik ve vatan sevgisiyle yürümeye devam edileceğini belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğinde büyük ve güçlü Türkiye'yi inşa etmeyi sürdüreceklerini, FETÖ ve PKK gibi terör örgütlerine asla göz açtırmayacaklarını ifade etti.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi