Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
ABD’deki orman yangınlarında can kaybı 2’ye yükseldi

ABD'nin New Mexico eyaletinde çıkan orman yangınlarında hayatını kaybedenlerin sayısı ikiye yükseldi.

ABD’deki orman yangınlarında can kaybı 2’ye yükseldi

New Mexico'nun güneyinde iki farklı noktada çıkan orman yangınlarıyla mücadele devam ediyor. New Mexico eyalet polisi, Ruidoso köyü yakınlarındaki bir yolda yanmış bir aracın sürücü koltuğunda kimliği belirsiz bir kişinin beden kalıntılarının bulunduğunu açıkladı. Aynı bölgede, 60 yaşındaki Patrick Pearson'ın da bir otel yakınında yol kenarında cansız bedenine ulaşıldığı belirtildi.

South Fork ve Salt yangınları olarak adlandırılan orman yangınları henüz kontrol altına alınamazken, Ruidoso köyü ve Mescalero Apache bölgesinde 23 bin dönümden (9 bin 308 hektar) fazla alan kül oldu.

New Mexico Valisi Michelle Lujan Grisham, gazetecilere yaptığı açıklamada, yangınlar nedeniyle bin 400'den fazla yapının kullanılamaz hale geldiğini, bunlardan yaklaşık 500'ünün ev olduğunu belirtti. Grisham, bu yangınların eyalet tarihindeki en yıkıcı orman yangınlarından biri olduğunu söyleyerek, ABD Başkanı Joe Biden'dan afet ilan edilmesini talep etti.

New Mexico'da yıllardır süren kuraklık, orman yangınlarının daha yıkıcı olmasına neden oluyor. 2022'de eyalette yaşanan orman yangınlarında 341 bin dönümden (138 bin hektar) fazla alan kül olmuştu.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi