Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
6 yabancı öğrenci, Türk aşçı adayları ile yemek yaptı

6 yabancı öğrenci, Türk aşçı adayları ile yemek yaptı


Eskişehir Meslek Yüksek Okulu Aşçılık Bölümü'nde gerçekleşen yaratıcı mutfak etkinliğine, Anadolu Üniversitesi Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde eğitim gören 6 yabancı öğrenci katıldı.

6 yabancı öğrenci, Türk aşçı adayları ile yemek yaptı

Bu etkinlik, öğrencilerin Türk kültürüyle etkileşim kurmalarını ve iletişim becerilerini geliştirmelerini amaçlamaktaydı. Etkinlikte, Türk öğrencilerle birlikte yemek yapma fırsatı bulan yabancı öğrenciler, verimli bir zaman geçirdiler. Ders sonunda, yapılan yemekler öğretim görevlileri ve öğrenciler tarafından tadıldı.

Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Murat Sami Türker, etkinliğin amacının Türk kültürünü yabancı öğrencilere öğretmek olduğunu belirtti. Dil ve kültürün birbirinden ayrılamayan unsurlar olduğunu vurgulayan Türker, öğrencilerin Türk mutfağına dahil olarak Türk kültürünü öğrenmelerini hedeflediklerini söyledi. Ayrıca, mutfak etkinliğinin sadece yemek yapma ve yemeğin tadına bakma süreci olmadığını, her yemeğin toplumun ve kültürün bir parçası olduğunu ifade etti.

Anadolu Üniversitesi Eskişehir Meslek Yüksek Okulu Aşçılık Bölümü'nde öğretim görevlisi Dilek Ünlü ise yaratıcı mutfak dersiyle ilgili konuştu. Öğrencilerin, verilen malzemelerle yeni bir ürün ortaya çıkarmak için bir araya geldiklerini belirten Ünlü, Türkçe konuşarak işlemler yapmanın öğrencilerin hem el becerilerini geliştirmesi hem de Türkçe konuşarak arkadaşlık kurmaları ve kültürel etkileşimde bulunmaları açısından önemli olduğunu söyledi. Ayrıca, öğrencilerin yakın kültüre sahip olduklarını ve mutfakla ilgilenen öğrencilerin seçildiğini ifade ederek, güzel eserlerin ortaya çıktığını belirtti.

Rusya'dan gelen ve TÖMER'de hazırlık sınıfında eğitim gören Antonina Kramchanina, Türkçe öğrenmeyi ve Türklerle iletişim kurmayı ilginç bulduğunu dile getirdi. Kek yapmanın kendisi için ilginç olduğunu ve tatlıları daha çok sevdiğini söyleyen Kramchanina, Türkçe konuşmanın günlük hayatta nasıl kullanıldığını merak ettiğini ve Eskişehir'i sakin bir şehir olarak sevdiğini ifade etti.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi