Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
58 yaşındaki adam düşme sonucu hayatını kaybetti, aile ihmal iddiasında bulundu

58 yaşındaki adam düşme sonucu hayatını kaybetti, aile ihmal iddiasında bulundu


Gaziantep'te yaşayan 58 yaşındaki Ramazan Avcı, banyoda düştükten sonra kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

58 yaşındaki adam düşme sonucu hayatını kaybetti, aile ihmal iddiasında bulundu

Avcı'nın cenazesini adli tıptan teslim alan kardeşi, hastanede 15 saat boyunca müdahale edilmediğini öne sürerek ölümün ihmal sonucu gerçekleştiğini iddia etti.

Olay, Şahinbey ilçesi Kıbrıs Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, Ramazan Avcı kurbanını kestikten sonra duşa girdi ve burada düşerek hafif yaralandı. Gece şiddetli ağrı nedeniyle yakınları tarafından hastaneye kaldırılan Avcı, aynı gün akşam saatlerinde hayatını kaybetti. Cenazesi Gaziantep Adli Tıp Kurumu'nda tamamlanan işlemlerin ardından yakınlarına teslim edildi.

Avcı'nın kardeşi Ökkeş Avcı, hastanede 15 saat boyunca hiçbir tıbbi müdahale yapılmadığını, sadece ağrı kesici verildiğini iddia etti. Ökkeş Avcı, ağabeyinin ölümünün ihmal sonucu gerçekleştiğini belirterek, "Ağabeyim kurbanını kestikten sonra ailesiyle bayramlaştı ve duşa girdi. Duşta düşüp rahatsızlandıktan 1-2 saat sonra hastaneye gittiler. Ancak hastanede akşam 16-17 saatlerine kadar sadece ağrı kesici verildi, tıbbi müdahale yapılmadı. Doktorlar ilgilenmedi. Ölüm sebebi karın boşluğunda oluşan iltihabı kurutmak için verilen yüksek dozda antibiyotik nedeniyle böbreklerin ve diğer organların iflas etmesi olarak söylendi. Savcılardan hastane yönetimi, doktorlar ve çalışanlar hakkında soruşturma başlatmasını talep ediyoruz ve gerekli şikayetleri de yaptık" dedi.

Hastane, iddialara yazılı bir açıklama ile yanıt verdi. Açıklamada, "Ramazan Avcı, 17 Haziran 2024 tarihinde saat 02.16'da acil servise karın ağrısı şikayetiyle başvurdu. Çekilen karın grafisinde hava-sıvı seviyeleri tespit edildi ve genel cerrahi uzmanına danışıldı. Yapılan muayenede akut batın veya perforasyon bulgusu tespit edilmedi. Karın tomografisinde batın içi serbest hava veya perforasyon bulgusu olmaması üzerine hasta yatışa alındı. Ancak hastanın makat bölgesine bir cisim soktuğunu belirtmesi üzerine ameliyata alındı ve yoğun bakıma çıkarıldı. Yapılan tüm müdahalelere rağmen hasta kurtarılamadı" ifadelerine yer verildi.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi