Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
5 Kangal köpeği uyutarak, 45 kurbanlık koyunu çaldılar

Adana'nın Yüreğir ilçesinde bir kişinin sahip olduğu 45 kurbanlık koyunun çalındığı bir olay gerçekleşti.

5 Kangal köpeği uyutarak, 45 kurbanlık koyunu çaldılar

Olay, 16 Mayıs gecesi Şeyh Muratlı Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, Cumali Eldek isimli kişi, Kurban Bayramı'nda satmak amacıyla 6 ay önce 450 bin lira ödeyerek 45 adet küçükbaş hayvan satın almıştı. Eldek, bu süre içinde hayvanlara 250 bin lira masraf yapmıştı.

Ancak 16 Mayıs gecesi saat 02.00 sularında uyuyan Eldek, sabah uyandığında 45 koyununun ve 5 kangal cinsi köpeğinin kaybolduğunu fark etti. Durumu jandarma ekiplerine bildiren Eldek, ancak 16 gün boyunca koyunlarını bulamadı.

Eldek, olayın ardından yaptığı açıklamada, o sabah uyandığında zorlukla uyanabildiğini ve köpeklerinin uyur vaziyette olduğunu söyledi. Koyunlarının olmadığını görmesi üzerine hemen jandarmaya başvurduğunu belirtti. Eldek, hırsızların köpeklerini uyutan bir sprey kullandıklarını ve hiçbir şekilde haberleri olmadığını ifade etti.

Eldek, koyunları kurban bayramında satmak amacıyla aldığını ve 650 bin lira harcadığını, şu anda piyasa değerinin ise 1 milyon lira olduğunu dile getirdi. Hırsızların ilk seferinde koyunların bir kısmını pikapla götürdüklerini ancak yetmediğini düşünerek bir kez daha gelip geri kalanlarını da çaldıklarını belirtti. Hayvanlarının hala bulunamadığını ve jandarmanın araştırmalarının devam ettiğini ifade etti.

Öte yandan, jandarma ekipleri olayla ilgili yaptıkları araştırma sonucunda şüphelendikleri iki kişiyi gözaltına aldı. Soruşturma ise devam etmektedir.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi