Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
41. Mühendislik Dekanları Konseyi toplantısı Elazığ’da başladı

41. Mühendislik Dekanları Konseyi toplantısı Elazığ’da başladı


Elazığ'da Fırat Üniversitesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen 41. Mühendislik Dekanları Konseyi toplantısı başlamıştır.

 41. Mühendislik Dekanları Konseyi toplantısı Elazığ’da başladı

Bu yıl Türkiye'nin farklı üniversitelerinden 85 mühendislik fakültesi dekanının katıldığı toplantı, Fırat Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleşmektedir. Toplantının ilk gününde mühendislik fakültelerindeki eğitim-öğretim, kontenjanlar, mezunların istihdamı ve güncel konular ele alınmıştır. Öğleden sonraki bölümde ise görüşlerin paylaşıldığı, önerilerin sunulduğu ve soru-cevapların yapıldığı bir oturum düzenlenmiştir.

Mühendislik Dekanlar Konseyi Genel Sekreteri Prof. Dr. Berna Dengiz, açılış konuşmasında toplantıyı Elazığ'da gerçekleştirmekten duyduğu memnuniyeti dile getirmiştir. Dekanlar olarak bir araya gelerek sorunları tartışmak, paylaşmak ve yeni öneriler geliştirmek amacıyla bir araya geldiklerini belirtmiştir. Üniversitelerin artık bilginin tek kaynağı olmaktan çıktığını ve bilgi iletişim teknolojilerindeki gelişmelerin yaşamı ve toplumun yapısını değiştirdiğini vurgulamıştır. Bu değişim ve dönüşüm içinde yetişen gençlerin iyi mühendisler olarak yetiştirilmesi için neler yapabileceklerini tartışacaklarını ifade etmiştir. Özellikle deprem gibi kaçınılmaz olaylara karşı nitelikli eğitim programları üzerinde çalıştıklarını ve Endüstri 4.0 gibi konuları ele aldıklarını belirtmiştir.

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş ise yaptığı konuşmada, üniversitenin geçmişine ve mevcut faaliyetlerine değinmiştir. Fırat Üniversitesi'nin 18 fakülte, 3 yüksekokul, 9 meslek yüksekokulu ve 4 lisans enstitüsüyle eğitim, öğretim ve araştırma faaliyetlerini sürdürdüğünü ifade etmiştir. Konsey toplantısına farklı üniversitelerden gelen dekanların bir araya geldiğini belirten Göktaş, mühendislik alanının geleceğini, müfredatların nasıl güncellenebileceğini veya uyarlanabileceğini konuşacaklarını ifade etmiştir. Bu çalışmaların rapor haline getirilerek Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ile paylaşılacağını ve ülkedeki mühendislik alanının gelişmesi ve milli teknoloji hamlelerinin gerçekleşmesi için önemli bir katkı sağlayacağını belirtmiştir.

Toplantıya Elazığ Vali Yardımcısı Armağan Yazıcı, Elazığ Belediye Başkan Vekili Nazif Bilginoğlu, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, Mühendislik Dekanlar Konseyi Genel Sekreteri Prof. Dr. Berna Dengiz, dekanlar ve öğrenciler katılmıştır. Toplantı, iki gün boyunca devam edecektir.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi