Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
4 çocuk annesi 'aile meclisi' kararıyla öldürülmüştü: 12 kişi tutuklandı

4 çocuk annesi 'aile meclisi' kararıyla öldürülmüştü: 12 kişi tutuklandı


Kocaeli'de yaşanan bu olay son derece üzücü ve şok edici bir durumdur.

4 çocuk annesi 'aile meclisi' kararıyla öldürülmüştü: 12 kişi tutuklandı

27 yaşındaki evli ve 4 çocuk annesi Güneş Yıldıztan'ın sevgilisiyle kaçtığı gerekçesiyle "aile meclisi" kararıyla öldürülüp ormanlık alana gömüldüğü ortaya çıkmıştır. Cinayet şüphesi üzerine yapılan inceleme sonucunda, Güneş Yıldıztan'ın kocası, kocasının ailesi ve diğer akrabaları dahil olmak üzere toplamda 12 kişi tutuklanmıştır.

Olay, 2017 yılında gerçekleşmiştir. Güneş YıldıztanKocaeli , kocası Nihat Yıldıztan'ın şiddetine maruz kaldığı gerekçesiyle evden kaçarak polis merkezine başvurmuştur. Ancak daha sonra sığınma evinden ayrılmış ve kayıplara karışmıştır. 7 yıl boyunca resmi bir işlem kaydı olmayan Güneş Yıldıztan'ın ölümüne dair şüpheler üzerine polis ekipleri detaylı bir inceleme yapmış ve 26 şüpheliyi gözaltına almıştır. İfade veren şüpheliler, Güneş Yıldıztan'ı aile meclisi kararıyla öldürdüklerini ve cesedini ormana gömdüklerini itiraf etmişlerdir.

Bu trajik olayda, Güneş Yıldıztan'ın kocası, kocasının kardeşleri ve diğer akrabalarının sorumluluğu olduğu iddia edilmektedir. Kardeşlerin, aile meclisi kararına karşı çıktığı belirtilmiştir. Ancak 7 yıllık süreçte hiç kimsenin kayıp başvurusu yapmadığı ifade edilmektedir ve Güneş Yıldıztan'ın cesedine henüz ulaşılamamıştır.

Bu olayla ilgili olarak adli makamların soruşturmayı sürdürdüğünü ve gerekli cezai işlemlerin yapılacağını belirtmek önemlidir. Aile içi şiddet ve cinayet gibi konular toplumun hassas olduğu konulardır ve bu tür olayların önlenmesi için toplumda farkındalık ve önleyici önlemler alınması gerekmektedir.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi