Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
15 Temmuz gazisi, eski Terörle Mücadele Daire Başkanı Turgut Aslan: “Uyandığımda ilk sorduğum soru, darbecilerin amacına ulaşıp ulaşmadığını sormak oldu”

15 Temmuz gazisi, eski Terörle Mücadele Daire Başkanı Turgut Aslan: “Uyandığımda ilk sorduğum soru, darbecilerin amacına ulaşıp ulaşmadığını sormak oldu”


15 Temmuz gecesi darbeci askerler tarafından başından vurularak infaz edilmek istenen dönemin Terörle Mücadele Daire Başkanı 1. Sınıf Emniyet Müdürü Turgut Aslan, “Uyandığımda ilk sorduğum soru, darbecilerin amacına ulaşıp ulaşmadığı oldu” dedi.

15 Temmuz gazisi, eski Terörle Mücadele Daire Başkanı Turgut Aslan: “Uyandığımda ilk sorduğum soru, darbecilerin amacına ulaşıp ulaşmadığını sormak oldu”

Olay gecesi, Terörle Mücadele Daire Başkanı Turgut Aslan ve koruması Hasan Gülhan, Ankara'da askeri hareketlilik hakkında bilgi almak için Jandarma Genel Komutanlığı'na gitti. Darbeci komutan eski Kurmay Albay Erkan Öktem ve beraberindeki askerler tarafından alıkonulan Aslan ve Gülhan, burada infaz edildi. Hasan Gülhan hayatını kaybederken, ağır yaralanan Turgut Aslan, 5 ay süren çok sayıda ameliyatla hayata tutundu ve “gazi” unvanını aldı. Aslan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yaptığı açıklamada o geceyi anlattı.

“O gece bir yemekteydim. Jandarma Genel Komutanlığı'nda bir hareketlilik gördüm ve oraya gittim. İçeriye zorla girdim ve bir daha çıkamadım. Beni derdest ettiler. Yanımda korumam Hasan Gülhan da vardı. Darbeci komutan Erkan Öktem'e bu yaptıklarının yanlış olduğunu ve yüz yüze konuşmamız gerektiğini söyledim. Korumamın başına ateş ettiler ve şehit oldu. Lavaboya gitmek istediğimde, bana 'Seni öyle bir yere göndereceğiz ki hiçbir şeye ihtiyacın olmayacak' dedi ve kafama ateş ettiler. Beni öldü diye bırakmışlar. Sonra hastaneye götürülmüşüm. 5 beyin ameliyatı geçirdim ve 5 ay komada kaldım. Uyandığımda ilk sorduğum soru, darbecilerin amacına ulaşıp ulaşmadığı oldu. Başarısız olduklarını öğrenince çok rahatladım” dedi.

Aslan, FETÖ/PDY'nin faaliyetlerine dair hazırladığı raporun ardından darbecilerin hedefi olduğunu belirtti: “Dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan beni yanına çağırdı ve bir rapor hazırlamamı istedi. 60 sayfalık bir rapor yazdım ve FETÖ'nün silahlı terör örgütü olduğunu belirterek imzamı attım. Yargıtay ve mahkeme bu raporu onayladıktan sonra tutuklamalar başladı. Önce arabam kurşunlandı. Beni hedef aldılar. Fetullah Gülen bana haber gönderdi, ‘Bizimle beraber ol’ diye. Ben ise asla yanlarında olmayacağımı belirttim ve beni hedef almaya başladılar.”

Türk halkının darbecilere karşı durduğunu vurgulayan Aslan, “Cumhurbaşkanımız halkı meydanlara davet etti. Halk, demokrasiye sahip çıktı ve darbeye izin vermedi” şeklinde konuştu.

Gazi Turgut Aslan, açıklamalarının ardından Bozkurt işareti yaparak kameralara poz verdi.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi