Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
13 yaşındaki öğrencilerin hedefi Teknofest'te şampiyon olmak: “Kendimizi uçuyormuş gibi hissettiriyor”

13 yaşındaki öğrencilerin hedefi Teknofest'te şampiyon olmak: “Kendimizi uçuyormuş gibi hissettiriyor”


Bolu'da düzenlenen "Bolu Teknoloji Festivali"nde 13 yaşındaki Hasan Demirkol ve Haluk Murat tarafından tasarlanan bir dron yoğun ilgi gördü.

13 yaşındaki öğrencilerin hedefi Teknofest'te şampiyon olmak: “Kendimizi uçuyormuş gibi hissettiriyor”

 Festivalde dronla bağlantı sağlayan özel bir gözlük kullanılarak uçuş deneyimi yaşandı. Haluk Murat, uçuşun çok güzel olduğunu belirterek ileride İHA/SİHA pilotu olmak istediğini ifade etti. Festivalde sergilenen projeler arasında yer alan bu dron, çocukların Teknofest'e katılarak şampiyon olma hedeflerini de beraberinde getirdi.

Dronun gözlük kullanımıyla uçuş deneyimini aktaran Haluk Murat, "Dronun gözlüğü direkt olarak canlı görüntü sağlıyor. Gözümüze takıyoruz, bildiğimiz gözlük gibi. Uçarken canlı görüntü sağlıyor. Kendimizi uçuyormuş gibi hissettiriyor. Biz tasarladık. Parçalarını aldık topladık. Ben, Hasan bir de yazılımını yazan bir abiyle çalıştık. 3 kişi bunu tasarladık" dedi.

Haluk Murat, festival alanında dronla gerçekleştirdiği uçuş deneyimini "çok güzel" olarak nitelendirdi ve ileride İHA/SİHA pilotu olmak istediğini söyledi. Ayrıca, daha iyi dronlar tasarlamak için çalışmalara başladığını ve hevesli olduğunu belirtti.

Hasan Demirkol ise tasarladıkları dronla Teknofest'e katılarak şampiyon olmayı hedeflediklerini dile getirdi. Dronun bataryasının 10 dakika uçuş sağladığını ve karbonfiber taban kullandıklarını belirten Demirkol, uçuşun başarılı geçtiğini ve dronlarının büyük ilgi gördüğünü ifade etti. Ayrıca, bilim şenliğini düzenleyen hocalara teşekkür etti ve sonraki hedeflerinin Teknofest şampiyonasını kazanmak olduğunu söyledi.

İzzet Baysal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde gerçekleştirilen festivalde öğrenciler, biyoloji, kimya, fizik ve mühendislik alanlarındaki bilimsel projelerini sergiledi.

Muhabir : İrfan Üstün
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi