Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
105 kişiye mezar olan Bilge Sitesi davasında 3. duruşma gerçekleşti

105 kişiye mezar olan Bilge Sitesi davasında 3. duruşma gerçekleşti


Osmaniye'deki Bilge Sitesi A Blok ile ilgili davada tutuklu 4 sanığın yargılanmasına devam edildi.

105 kişiye mezar olan Bilge Sitesi davasında 3. duruşma gerçekleşti

Osmaniye 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanıklar Mustafa İpek ve Faruk Pilge ile fenni mesuller Ayhan Gedik ve Haluk Koç, cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Mahkemede yapılan savunmalarda, suçlamaları kabul etmeyen sanıklar beraat ve tahliye talebinde bulundu.

Fenni mesul Ayhan Gedik, bilirkişi raporundaki eksiklikleri kabul etmediğini ve binanın projesinde hata olmadığını savundu. Gedik, 1995 yılında inşaat ruhsatı alındığında binanın fenni mesulü olduğunu belirtti. Ancak 1996'da sorumluluğun Haluk Koç'a geçtiğini iddia etti. Gedik, sonrasında inşaata gitmediğini ve 2000 yılında inşaatın bitimine kadar sadece oradan geçerken Haluk Koç'la karşılaştığını söyledi.

Gedik ayrıca, binanın 9 ve 10. katları için izin alındığını ancak projenin buna göre yeniden yapılmadığını ifade etti. 1996'da 9 ve 10. katlar için tadilat ruhsatı alındığını ancak kendisinden muvafakat alınmadığını ve bu katların mevcut binanın taşıyıp taşıyamayacağı yönünde proje düzenlenmesi gerektiğini belirtti.

Fenni mesul Haluk Koç ise, binanın güçlendirilmesi için yapı kooperatifine tebligatta bulunulduğunu ancak kat maliklerinin bu çağrıya uymadığını ileri sürdü.

Mahkeme heyeti, sanıkların mevcut hallerinin devamına karar vererek, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı 30 Temmuz tarihine erteledi.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi